Перспективи використання хмарних технологій у навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів України (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Вакалюк Т. А., Поліщук В. В. Перспективи використання хмарних технологій у навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів України.У статті на основі аналізу наукової літератури наведені безумовні перспективи використання хмарних технологій у загальноосвітніх навчальних закладах України.Проаналізовано перспективи використання таких хмарних сервісів, як Office 365, Google Apps, Prezi. Наведено приклади їх використання в навчальному процесі шкіл України.З’ясовано, що хмарні технології з легкістю розв’язують проблему навчальних закладів, яка полягає в неможливості своєчасного оновлення програмного та апаратного забезпечення.
Keywords: новітні технології; інформаційно-комунікаційні технології; хмарні технології; хмарні сервіси; навчальний процес