Тенденції розвитку мобільності студентів та молодих науковців у європейському освітньо-науковому просторі (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Стрюк М. І. Тенденції розвитку мобільності студентів та молодих науковців у європейському освітньо-науковому просторі.У статті виокремлено нові напрями реалізації мобільності студентів, аспірантів та викладачів у Європейському освітньо-науковому просторі, застосування яких в Українісприятиме підвищенню конкурентоздатності вітчизняної системи освіти. Особливу увагу приділено шляхам розв’язання проблеми «витоку мізків»
Keywords: академічна мобільність; мобільність студентів та аспірантів; програми мобільності; постачальники мобільності; віртуальна мобільність; «витік мізків»