Інтелектуальна активність як основа інноваційної активності (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Уткіна Г. А. Інтелектуальна активність як основа інноваційної активності.У статті обґрунтовано зв’язок між людським фактором та виробничим фактором управління знаннями, тобто між інтелектуальною активністю та інноваційною. Визначенотри впорядковані компоненти навчального процесу та їх взаємодію: джерело знань; джерело поглинання знань (студент); практичне відтворення знань. Обґрунтовано синергетичне походження знань організації.
Keywords: інтелектуальна активність; інновація; інноваційна активність; синергетика; знаннєва економіка