Становлення художньої освіти на Закарпатті в першій половині ХХ століття (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Волощук А. В. Становлення художньої освіти на Закарпатті в першій половині ХХ століття.У статті розкриваються етапи становлення художньої освіти на Закарпатті в першій половині ХХ століття. Акцентовано увагу на тому, що педагогічна діяльність і пліднатворчість професійних художників А. Ерделі та Й. Бокшая надали потужного імпульсу створенню закарпатської школи живопису.
Keywords: художня освіта; образотворче мистецтво; закарпатська школа живопису; естетичне виховання; художня школа