Розвиток професійного мовлення студентів як засіб формування мовної особистості майбутнього вчителя (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Махінов В. М. Розвиток професійного мовлення студентів як засіб формування мовної особистості майбутнього вчителя.Актуальність дослідження обумовлена значущістю підготовки мовної особистості майбутнього вчителя засобами професійного спілкування під час навчання іноземної мови як системи знань, умінь та навичок, що сприяють розвитку соціокультурної компетенції студентів, формуванню світогляду, моралі та поведінки, готують до професійної діяльності.
Keywords: мовна особистість; професійне спілкування; соціокультурний компонент змісту навчання; комунікативна компетенція; міжкультурна комунікація; загальноєвропейський освітній простір