Проблеми модернізації системи іншомовної педагогічної освіти в Україні (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Гаманюк В. А., Хорошилова Н. В. Проблеми модернізації системи іншомовної педагогічної освіти в Україні.Стаття присвячена аналізу актуальних на сьогодні загальних підходів, а також рамкових програм і нормативних документів у сфері іншомовної освіти і підготовки вчителів  іноземних мов в Україні. У статті узагальнюються ключові положення документів та визначаються основні напрями й механізми модернізації іншомовної педагогічної освіти в Україні.
Keywords: система іншомовної освіти; педагогічна освіта; модернізація; рамкова програма