Розвиток метафоричного мислення студентів- хореографів у роботі над етюдами (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Брисіна Т. Б., Власенко І. М. Розвиток метафоричного мислення студентів-хореографів у роботі над етюдами.У статті розглянуто процес розвитку метафоричного мислення як ланка поліхудожнього виховання у вищій школі. Наголошено на доцільності вивчення етюдів за допомогою спеціально-хореографічних, театрально-акторських методів іметодів художньої драматургії. Запропоновано алгоритм роботи над етюдами, який має сприяти усвідомленій побудові хореографічної метафори.
Keywords: метафора; метафоричне мислення; хореографія; етюд; метод роботи