Концептуальні основи інклюзивної освітньої парадигми (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Давиденко Г. В. Концептуальні основи інклюзивної освітньої парадигми.Статтю присвячено дослідженню концептуальних основ інклюзії. Визначено та науково обґрунтуванню філософські засади інклюзивної освіти: нова гуманітарна соціальна модель інвалідності, принцип включення, принцип відкритої невизначеноїособистості, концепція «нормалізації», принцип еволюційності й тотальних реформ на всіх рівнях суспільства.
Keywords: інклюзія; соціальна модель інвалідності; спеціальна освіта; інтеграція; інклюзивна освіта