Установлення вимог до особистісних якостей кваліфікованого робітника (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Єжова О. В. Установлення вимог до особистісних якостей кваліфікованого робітника.Робота спрямована на встановлення науково обґрунтованого переліку індивідуальних особливостей особистості, необхідних для успішного набуття професійних компетенцій робітників-швейників. Установлено, що представникам усіхдосліджуваних професій потрібні якості типу «людина-техніка», а для деяких завдань – «людина-людина» та «людина-художній образ». Створений перелік охоплює 39 професійно важливих якостей особистості, у результаті апріорногоранжування список скорочений до 33-х.
Keywords: професійно важливі якості; швачка; кравець; закрійник; оператор швацького устаткування