Освіта як педагогічна категорія в контексті глобалізацій і викликів часу (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Ковшар О. В. Освіта як педагогічна категорія в контексті глобалізацій і викликів часу.У статті автор пояснює феномен «освіта», з позицій якого можна максимально сприяти соціалізації людини, її оптимальній адаптації до життя в суспільстві; визначає важливість глобалізації та модернізації сучасної освіти, акцентує увагу на принципах, функціях та підходах її організації.
Keywords: освіта; освіта як процес; глобалізація освіти; функції сучасної освіти; принципи освіти; самоорганізація; взаємодія