Техніка мовлення як компонент мовленнєвої майстерності майбутніх педагогів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Максименко І. Г, Пінська О. Л. Техніка мовлення як компонент мовленнєвої майстерності майбутніх педагогів.У статті розкривається сутність техніки мовлення, її зміст; характеризуються структурні компоненти; висвітлюється роль техніки мовлення в педагогічній діяльності, типові помилки та обгрунтовуються шляхи її формування.
Keywords: педагогічна майстерність; педагогічна техніка; техніка мовлення; мовленнєве дихання; властивості голосу; дикція; інтонація