Проблеми вдосконалення змісту і структури програм та підручників із літератури у висвітленні Євгена Пасічника (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Свірська Ж. М. Проблеми вдосконалення змісту і структури програм та підручників із літератури у висвітленні Євгена Пасічника.У статті здійснено спробу висвітлити системний підхід фундатора методики навчання української літератури професора Є. Пасічника в концепцію шкільної гуманітарної освіти. Автор зосереджує увагу на принципах створення змісту, структури підручників та ролі програмових документів як сталих складових літературного розвитку школярів.
Keywords: методична система навчання літератури; науково-методична школа; системний підхід; концепція; літературний розвиток; читацька діяльність