Методика розвитку методологічної культури майбутніх учителів природничих дисциплін у процесі професійної підготовки (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Лаврентьєва О. О. Методика розвитку методологічної культури майбутніх учителів природничих дисциплін у процесі професійної підготовки.У статті розкрито основні концептуальні положення методики розвитку методологічної культури майбутнього вчителя природничих дисциплін. Методику представлено як упорядковану сукупність алгоритмів, процедур, етапів, комплексу педагогічних умов, форм, засобів і прийомів, форм і видів професійно-педагогічної підготовки, що спрямовуються на наскрізну загальну та спеціальну методологічну підготовку й цілеспрямований розвиток у майбутнього вчителя методологічної культури.
Keywords: методика; професійна підготовка вчителя природничих дисциплін; методологічна культура вчителя; структура методологічної культури; методологічна підготовка