Педагогічна задача як засіб дидактичної підготовки майбутніх учителів початкових класів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Размолодчикова І. В. Педагогічна задача як засіб дидактичної підготовки майбутніх учителів початкових класів.У статті подано методичні рекомендації щодо застосування педагогічних задач (ситуацій) як засобу організації навчальної і науково-дослідної роботи майбутніх учителів початкових класів. Розкрито сутність понять «задача», «педагогічна задача», «педагогічна ситуація». Наведено класифікацію навчальних педагогічних завдань, які бажано використовувати на початковому етапі підготовки спеціалістів.
Keywords: педагогічна задача; дидактичний засіб; процес навчання; професійна підготовка; вчитель початкових класів