Стан готовності вчителів сільської школи до професійної самоосвітньої діяльності (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Коростіль Л. А. Стан готовності вчителів сільської школи до професійної самоосвітньої діяльності.У статті розглядаються особливості самоосвіти вчителів сільської школи, висвітлюються результати проведеного самодіагностування стану готовності вчителів різних вікових категорій до самоосвітньої діяльності, зроблено порівняння та доведено, що здатність до самоосвіти у процесі практичної діяльності вчителя не тільки розвивається і поглиблюється, а й вигасає, змінює пріоритети в її змісті. Це пов’язано з віковими змінами інтересів і можливостей людини, а також професійним вигоранням учителя.
Keywords: вчитель сільської школи; професійна самоосвіта; професійна самоосвіта вчителя сільської школи; готовність до самоосвітньої діяльності; самодіагностування; професійне вигорання