Від професійного самовизначення до професійного розвитку майбутнього вчителя (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Карсканова С. В. Від професійного самовизначення до професійного розвитку майбутнього вчителя.У статті розглянуто професійне самовизначення молоді та подальший розвиток вчителя. Проаналізовано складники професійного зростання фахівця освіти. Обґрунтовано пріоритет активних методів навчання для розвитку фахівця освіти та психологічний тренінг як засіб забезпечення його професійного розвитку.
Keywords: професійне самовизначення молоді; професійні мотиви; професійний розвиток; психологічний тренінг