Екологія культури як національно орієнтована перспектива культуровідповідного виховання підростаючого покоління в умовах глобалізації (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Силко Є. М. Екологія культури як національно орієнтована перспектива культуровідповідного виховання підростаючого покоління в умовах глобалізації.Статтю присвячено актуальній проблемі збереження природи народу (етноприроди) в умовах всеохоплюючих глобалізаційних процесів. Культуровідповідне виховання позиціонується як один із найефективніших інструментів гуманізації й екологізації соціально-культурного середовища, надання йому духовного осмислення.
Keywords: культура; глобалізація; екологія; виховання; духовність