Готовність до моніторингу як педагогічна проблема (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Кухарук О. В. Готовність до моніторингу як педагогічна проблема.У статті висвітлено проблему готовності майбутніх педагогів до моніторингу. Здійснено ґрунтовне дослідження основних підходів до визначення сутності поняття «готовність» на основі аналізу психолого-педагогічної літератури. Встановлено сутність поняття «готовність до моніторингу». Виокремлено та охарактеризовано шість взаємопов’язаних структурних компонентів готовності до моніторингу: мотиваційний, науково-теоретичний, когнітивний, оціночний, праксикологічний та психологічний.
Keywords: готовність; готовність до моніторингу; мотиваційний; науково-теоретичний; когнітивний; оціночний; праксикологічний та психологічний компоненти