Значення української фахової термінології у формуванні професійної мовленнєвої компетентності майбутнього спеціаліста (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Ланова І. В. Значення української фахової термінології у формуванні професійної мовленнєвої компетентності майбутнього спеціаліста.Висвітлюється завдання вищої школи на сучасному етапі підготовки майбутніх фахівців до опанування професійного мовлення – галузевої термінології. Розглянуто різні погляди щодо поняття «термін». Запропоновано різновиди вправ для ефективного засвоєння термінів та їх активного використання в українському фаховому мовленні.
Keywords: термін; галузева термінологія; термінолексика; українська фахова термінологія; професійна мовленнєва компетентність