Проблема професійної підготовки майбутніх дизайнерів у системі вищих навчальних закладів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Томашевський В. В. Проблема професійної підготовки майбутніх дизайнерів у системі вищих навчальних закладів.У статті розглянуто роль естетичної культури у процесі підготовки майбутніх дизайнерів у системі вищих навчальних закладів України на сучасному етапі розвитку суспільства, а також її структуру, надано характеристики окремих структурних компонентів естетичної культури, а саме естетичної свідомості й естетичної діяльності та їх складових категорій.
Keywords: професійна підготовка майбутніх дизайнерів; естетична культура; естетична свідомість; естетична діяльність