Типізація та способи розроблення проблемних задач з новітньої історії (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Журба Л. В. Типізація та способи розроблення проблемних задач з новітньої історії.У статті надаються методичні рекомендації щодо розроблення різних видів проблемних задач з новітньої історії. Автором проаналізовано підходи науковців до визначення поняття «проблемна задача»; розглянуто показники та способи створення проблемних ситуацій.
Keywords: проблемне навчання; проблемна задача; типізація проблемних задач