Художньо-естетичне виховання старшокласників засобами сучасної популярної музики (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Могілей І. В. Художньо-естетичне виховання старшокласників засобами сучасної популярної музики.У статті розглянуто сучасні тенденції викладання художньої культури у старшій школі. На основі аналізу й узагальнення наукової інформації уточнюється сутність дефініцій «естетичне виховання», «художнє виховання», «сучасна популярна музика» в аспекті мистецької освіти. Запропоновано форми й методи художньо-естетичного виховання з використанням сучасної популярної музики.
Keywords: естетичне виховання; художнє виховання; мистецька освіта; сучасна популярна музика; урок художньої культури; форми і методи художнього навчання