Розроблення країнознавчого складника у змісті предметної компетентності учнів основної школи (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Тросюк С. Д. Розроблення країнознавчого складника у змісті предметної компетентності учнів основної школи.У статті розкрито алгоритм формування країнознавчих понять у змісті предметної компетентності учнів основної школи. Наведено приклади роботи з географічними і країнознавчими поняттями на рівні зіставлення і системних взаємозв’язків. Країнознавчий складник розглядається як фоновий у процесі формування географічної компетентності учнів основної школи під час вивчення географії України.
Keywords: учні основної школи; предмети природничого циклу; країнознавчий складник; географічна компетентність; географічні поняття; країнознавчі поняття