Комунікативна компетенція учнів у контексті сучасних проблем навчання української мови (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Цоуфал Л. С. Комунікативна компетенція учнів у контексті сучасних проблем навчання української мови.У статті розкрито сутність поняття «комунікативна компетенція», розглянуто структуру і схарактеризовано основні складники означеного поняття, визначено педагогічні умови формування комунікативної компетенції учнів у процесі навчання української мови.
Keywords: комунікативна компетенція; структура комунікативної компетенції; мовленнєвий розвиток учнів; навчання української мови