Духовність та стан здоров’я людини: педагогічний аспект (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Афонін А. П., Дороніна Т. О. Духовність та стан здоров’я людини: педагогічний аспект.Погіршення стану здоров’я сучасної молоді викликає занепокоєння як у суспільстві загалом, так і науковому середовищі зокрема. Науковці та педагоги-практики, визначаючи несприятливі чинники, що впливають на здоров’я учнів, недостатньо уважні до духовного складника здоров’я, при цьому здоров’язберігальні заходи мають переважно інформаційно-профілактичний та оздоровчий характер. Духовність же слід розглядати як ядро істинно здорової особистості, що визначає необхідність формування педагогіки здоров’я як галузі педагогічного знання, спрямованої на виховання людини з новим розумінням сенсу життя, своїх узаємин із природою і людством; людини, готової протистояти викликам сучасності.
Keywords: здоров’я; виховання; духовність; учнівство; молодь; педагогіка здоров’я