Науково-теоретичне обґрунтування поняття «уміння самостійно-пізнавальної діяльності студентів» (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Захарова Г. Б. Науково-теоретичне обґрунтування поняття «уміння самостійно-пізнавальної діяльності студентів».У статті здійснено науково-теоретичний аналіз літератури, сучасних дисертаційних працьі з проблеми формування умінь пізнавальної діяльності, пізнавальної самостійності та дотичних проблем; зіставлення й порівняння сучасних теоретико-педагогічних здобутків на ґрунті системно-діяльнісного підходу дозволили надати визначення умінням самостійно-пізнавальної діяльності студента.
Keywords: пізнання; діяльність; уміння; самостійно-пізнавальна діяльність; уміння самостійно-пізнавальної діяльності студента