Філософсько-освітні концепції інклюзивної освіти (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Захарчук М. Є. Філософсько-освітні концепції інклюзивної освіти.Проаналізовано філософсько-освітні концепціїінклюзивної освіти, визначено роль та значення інклюзивної освіти в культурі суспільства. Розглянуто погляди науковців на зазначену проблему, а також простежено генезис інклюзивної освіти.
Keywords: інклюзивна освіта; спеціальна освіта; особливі потреби; позитивізм; постмодернізм