Імператив глобалізаційних перспектив – формування професійно спрямованого іншомовного навчального середовища в умовах університету (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Петько Л. В. Імператив глобалізаційних перспектив – формування професійно спрямованого іншомовного навчального середовища в умовах університету.У статті розглянуто теоретичні та практичні вектори глобальних перспектив України. Визначено роль університету в економічній, соціальній та культурній глобалізації, що, у свою чергу, висуває нові імперативи до володіння іноземними мовами професійного спрямування випускниками вищої школи. У зв’язку з цим обгрунтовується необхідність формування професійно спрямованого іншомовного навчального середовища в умовах університету.
Keywords: економічна глобалізація; соціальна глобалізація; культурна глобалізація; вища освіта; університет; студенти; професійно спрямоване іншомовне