Упровадження вербально-графічних методів навчання у педагогічній спадщині С. Шевченка (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Москальова О. І. Упровадження вербально-графічних методів навчання у педагогічній спадщині С. Шевченка.У статті досліджено й узагальнено досвід вітчизняного педагога-новатора С. Шевченка щодо розроблення теоретичних засад та впровадження вербально-графічних методів навчання. Проаналізовано позитивні сторони використання структурно-логічних схем на різних етапах навчального процесу, підкреслено доцільність їх подальшого вдосконалення та використання у навчально-виховному процесі сучасної школи.
Keywords: навчальний процес; абстрактно-символічна наочність; вербально-графічний метод; лист опорних сигналів педагог-новатор; лист опорних сигналів; педагог-новатор