Психологічні бар’єри в міжкультурній комунікації (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Дирда І. А. Психологічні бар’єри в міжкультурній комунікації.У статті з’ясовано сутність психологічних бар’єрів у міжкультурній комунікації; проаналізовано погляди вітчизняних і зарубіжних науковців, які досліджували означену проблему. Розкрито поняття «діалог культур», «комунікація» і «міжкультурна комунікація».
Keywords: діалог культур; культурні відмінності; комунікація; міжкультурна комунікація; толерантність; етноцентризм; стереотипи