Сучасні підходи до визначення сутності та структури освітнього середовища (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Дороніна Т. О. Сучасні підходи до визначення сутності та структури освітнього середовища.У статті проаналізовано стан проблеми освітнього середовища у вітчизняній і зарубіжній педагогіці, окреслено структурні компоненти освітнього середовища, охарактеризовано сучасні підходи до визначення поняття «освітнє середовище».
Keywords: освітнє середовище; структура освітнього середовища; педагогічний вплив; освіта