Сучасний економіст як професійна мовна особистість: успіхи і проблеми становлення в умовах вищої економічної школи (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Семеног О. М., Семеног А. Ю. Сучасний економіст як професійна мовна особистість: успіхи і проблеми становлення в умовах вищої економічної школи.У статті розглядаються окремі аспекти вияву мовної, термінологічної, комунікативно-прагматичної, текстової, дискурсивної компетенцій мовної особистості фахівця економічної сфери. Окреслюється вплив особистісних рис економіста як наставника на формування мовної особистості студента – майбутнього економіста.
Keywords: економіст; професійний економічний текст; мовна особистість; мовна; термінологічна; комунікативно-прагматична; текстова; дискурсивна компетенції