Сутнісна характеристика особливостей професійного самовдосконалення викладачів гуманітарних спеціальностей (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Цвєткова Г. Г. Сутнісна характеристика особливостей професійного самовдосконалення викладачів гуманітарних спеціальностей.У статті охарактеризовано сутнісні особливості самовдосконалення викладачів гуманітарних спеціальностей; зроблено порівняльний аналіз особливостей професійного самовдосконалення викладачів гуманітарних спеціальностей та вчителів загальноосвітньої школи, виокремлено причини успішності самовдосконалення викладачів гуманітарних спеціальностей.
Keywords: самовдосконалення; сутнісна характеристика особливостей самовдосконалення; детермінуюча цілемотиваційна спрямованість; саморефлексія; самоподолання через самообмеження; професійна самореалізація; професійна саморегуляція