Психолого-педагогічні засади навчання української мови у класах філологічного профілю (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Зінченко В. М. Психолого-педагогічні засади навчання української мови у класах філологічного профілю.У статті визначено психолого-педагогічні засади навчання української мови у класах філологічного профілю, розглянуто поняття «здібність», «обдарованість», досліджено погляди психологів і педагогів щодо особливостей навчання української мови здібних і обдарованих учнів.
Keywords: психолого-педагогічні засади; здібності; обдарованість; філологічний профіль