Компетентність і самостійність у системі підготовки майбутнього вчителя (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Кампов С. П. Компетентність і самостійність у системі підготовки майбутнього вчителя.У статті з’ясовується сутність педагогічної категорії на основі осмислення, узагальнення й систематизації поглядів сучасних науковців. Подається спроба генезису поняття у психолого-педагогічній літературі. З’ясовано, що компетентність є сукупністю властивостей особистості,  які забезпечують ефективне, раціональне і творче використання знань і вмінь самостійного розв’язання завдань в умовах професійних ситуацій та інтересах освітнього закладу.
Keywords: компетентність; професійна самостійність; учитель; педагогічна освіта; навичка; уміння