Формування географічних понять на основі компетентнісного підходу до навчання географії України (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Тросюк С. Д. Формування географічних понять на основі компетентнісного підходу до навчання географії України.У статті розкрито поетапність процесу формування географічних понять на основі компетентнісного підходу до навчання географії України. Подано структурні конструкти у змісті формування географічних понять у процесі навчання географії України на рівні явищ, відношень і понять. Наведено зразки завдань для формування географічної компетенції на засадах компетентнісного підходу.
Keywords: географічні поняття; компетентнісний підхід; учні основної школи; природничі предмети