Харківський період науково-педагогічної діяльності Олександра Михайловича Ляпунова (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Бобрицька Г. С., Кушлакова Н. М. Харківський період науково-педагогічної діяльності Олександра Михайловича Ляпунова.У статті узагальнено науково-педагогічні погляди О. М. Ляпунова в харківський період його життя; реконструйовано його діяльність як члена Харківського математичного товариства; визначено його ставлення до існуючої на той час системи навчання та контролю студентів військових і технічних навчальних закладів – репетицій.
Keywords: Олександр Михайлович Ляпунов; Харківське математичне товариство; педагогічна діяльність; завдання ВНЗ; репетиція; мотивація