Аналіз філософсько-світоглядної та культурологічної специфіки процесу навчання філологічних дисциплін у контексті розвитку рефлексивних умінь (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Герасимова О. І. Аналіз філософсько-світоглядної та культурологічної специфіки процесу навчання філологічних дисциплін у контексті розвитку рефлексивних умінь.У статті аналізується філософсько-світоглядна та культурологічна специфіка філологічних дисциплін; з’ясовується специфіка навчання філологічних дисциплін в умовах педагогічного університету, обгрунтовується необхідність реалізації єдності процесуального та змістового складників як у філологічному, так і в соціально-філософському аспектах.
Keywords: рефлексія; рефлексивні уміння; філологічні дисципліни; самоосвіта; освітній процес