Упровадження інклюзивної освіти у Великій Британії: проблеми, шляхи розв’язання (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Давиденко Г. В. Упровадження інклюзивної освіти у Великій Британії: проблеми, шляхи розв’язання.У статті представлено результати аналізу основних проблем інклюзивної освіти у Великій Британії. Розглядаються перешкоди на рівні урядової діяльності, місцевої влади та місцевих громад. Особливу увагу приділено аналізу стану справ у системі шкільної освіти та пошукам шляхів подолання визначених перешкод у доступі до освіти.
Keywords: інклюзія; спеціальна освіта; система освіти