Реалізація гендерної освіти бакалаврів гуманітарних спеціальностей у вищих навчальних закладах Канади (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Юр’єва О. Ю. Реалізація гендерної освіти бакалаврів гуманітарних спеціальностей у вищих навчальних закладах Канади.У статті проаналізовано основні елементи процесу реалізації гендерної освіти бакалаврів гуманітарних спеціальностей у вищих навчальних закладах Канади. На основі аналізу навчальних програм гуманітарних факультетів 42 університетів Канади визначено ключові етапи та компоненти реалізації гендерної освіти. У результаті осмислення ролі гендерної освіти в підготовці бакалаврів гуманітарних спеціальностей університетів Канади розроблено структурно-логічну схему цього процесу.
Keywords: гендер; гендерна освіта; компоненти навчального процесу; бакалаври гуманітарних спеціальностей