Управлінська компетентність як необхідна умова професіоналізму менеджера освіти (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Жигірь В. І. Управлінська компетентність як необхідна умова професіоналізму менеджера освіти.Статтю присвячено проблемі формування управлінської компетентності менеджера освіти як необхідної умови його професіоналізму. У ній розглядаються підходи до визначення поняття, розкривається структура управлінської компетентності менеджера освіти. Схарактеризовано особливості економічного, планово-прогностичного, стратегічного, організаційного, контролюючого, інформаційно-аналітичного компонентів управлінської компетентності менеджера освіти.
Keywords: менеджер освіти; підготовка менеджера освіти; професіоналізм управління; управлінська компетентність