Навчання курсантів вищих військових навчальних закладів іншомовного професійно-орієнтованого аудіювання (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Златніков В. Г.  Навчання курсантів вищих військових навчальних закладів іншомовного професійно-орієнтованого аудіювання.У статті наголошується, що іншомовне спілкування стає важливим елементом професійної діяльності майбутніх офіцерів Збройних сил України; розглядаються особливості навчання курсантів вищих військових навчальних закладів іншомовного професійно-орієнтованого аудіювання. Проаналізовано основні причини, що зумовлюють складність сприймання на слух військової термінології.
Keywords: майбутні офіцери; професійно-орієнтоване аудіювання; військова термінологія; емоційно забарвлене мовлення; військова лексика; військовий сленг; нестатутна термінологія