Підготовка майбутніх вихователів до формування логіко-математичних понять у дітей старшого дошкільного віку (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Іщенко Л. В.  Підготовка майбутніх вихователів до формування логіко-математичних понять у дітей старшого дошкільного віку.Стаття присвячена ознайомленню майбутніх вихователів з ефективними формами та методами формування логіко-математичних понять у дітей старшого дошкільного віку. Доведено ефективність використання в практичній роботі вихователів дошкільних навчальних закладів нетрадиційних методів навчання математики (проблемні ситуації та завдання, завдання з елементами пошуку, задачі-жарти, задачі-загадки, задачі з казковим сюжетом).
Keywords: логіко-математичний розвиток; логічні операції; поняття «готовність до школи»