Професійна культура викладача як умова самореалізації педагога (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Ромащенко І. В. Професійна культура викладача як умова самореалізації педагога.У статті доведено актуальність питання культури професійного спілкування викладача, сформульовано основні вимоги до професійного мовлення на сучасному етапі. Автором визначена головна ідея професійного спілкування у процесі навчання, обґрунтовано необхідність досконалого професійного спілкування, тактовності та культури мовлення у професійній діяльності викладача сучасного ВНЗ.
Keywords: комунікативність; комунікативна компетентність; професійне спілкування; мовна освіта; пріоритетні завдання; комунікативні якості