Формування чуттєвої культури учнів основної школи у процесі вивчення художньої літератури (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Паламар С. П. Формування чуттєвої культури учнів основної школи у процесі вивчення художньої літератури.У статті окреслено чинники, що впливають на формування та збагачення чуттєвої культури учнів основної школи; проаналізовано значення у цьому процесі вивчення художньої літератури. Доведено взаємозв’язок сформованості чуттєвої культури учнів основної школи з рівнем розвитку художнього виховання. Уміння здіснювати літературний аналіз художнього тексту віднесено до структури читацької компетентності учнів основної школи.
Keywords: чуттєва культура; учні основної школи; вивчення художньої літератури; читацька компетентність