Сутність та особливості музичного сприймання учнів на уроках музики (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Фурдак Т. Д. Сутність та особливості музичного сприймання учнів на уроках музики.У статті ґрунтовно розкрито сутність та особливості музичного сприймання учнів на уроках музики. На основі теоретичного аналізу досліджень науковців, багаторічного особистого спостереження, досвіду викладачів вищих навчальних закладів та вчителів музики загальноосвітніх шкіл пропонуються етапи організації умов процесу вміння усвідомлено сприймати музичний твір учнями.
Keywords: музичне сприймання; емоційно-свідоме сприймання; пізнання; пізнавальний інтерес