Мовна ситуація південно-східного регіону і врахування її впливу на процес навчання дошкільників української мови (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Казанцева Л. І. Мовна ситуація південно-східного регіону і врахування її впливу на процес навчання дошкільників української мови.У статті визначено особливості стану мовної ситуації південно-східного регіону України, надано характеристику соціомовленнєвого середовища як чинника формування мовної особистості дитини-дошкільника.
Keywords: мовна ситуація; соціомовленнєве середовище; двомовність; рідна мова; домінантна мова; україномовний; російськомовний