Взаємодія ДНЗ із сім’єю, що виховує дитину з особливими потребами (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Паласевич Л. І. Взаємодія ДНЗ із сім’єю, що виховує дитину з особливими потребами.У статті висвітлено основні аспекти виховання дітей з особливими потребами в умовах сім’ї; акцентується увага на тому, що подолання труднощів опіки, догляду та виховання залежить від уміння батьків прийняти особливості розвитку дитини, організувати власну поведінку відповідно до її можливостей і здібностей; підкреслюється значення скоординованої роботи соціально-педагогічних фахівців у підтримці та супроводі таких сімей.
Keywords: діти з особливими потребами; сімейне виховання; педагогічна підтримка дітей; особистісний розвиток; творча самореалізація; педагог