Самостійність як важливий чинник у мистецтві диригування майбутнього вчителя музики (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Пономаренко Т. В. Самостійність як важливий чинник у мистецтві диригування майбутнього вчителя музики.У статті автор розглядає можливість досягти високої якості мистецтва диригування не лише шляхом вироблення в процесі навчання у вищому навчальному закладі теоретичних і практичних навичок, а також у процесі самостійної роботи.
Keywords: хорове диригування; диригент-початківець; диригентська інформація; диригентська діяльність