Особливості моральної регуляції стосунків між учасниками навчально-виховного процесу ДНЗ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Федорович А. В. Особливості моральної регуляції стосунків між учасниками навчально-виховного процесу ДНЗ.У статті розкрито роль етики у професійній діяльності дошкільного педагога; висвітлено основні моральні принципи педагогічної взаємодії (оптимізму, громадянськості, гуманізму, законності, справедливості, гендерної рівності, незалежності, взаємоповаги, довіри, доброзичливості, тактовності); підкреслено значення внутрішнього прийняття моральних вимог вихователем.
Keywords: дошкільний педагог; вихователь; етика взаємин; педагогічна етика; етичні принципи; моральні якості